Taxatie

Taxatie nodig?Woningstyling

Duinstra Makelaars taxeert woningen en bedrijfspanden veelal in opdracht van banken, hypotheekverstrekkers en financieel tussenpersonen. Natuurlijk taxeren we ook gewoon in opdracht van particulieren.

Voor een hypotheek met NHG is altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Bij een hypotheek zonder NHG hangt dit af van de voorwaarden van de geldverstrekker. Theo Duinstra is als gecertificeerd makelaar-taxateur bevoegd om woningen te taxeren in een straal van 20 kilometer om Burgum en Gytsjerk heen.

Wij taxeren onder meer in de regio’s

 • Burgum e.o.
 • Trynwâlden e.o.
 • Dokkum e.o.
 • Leeuwarden e.o.
 • Drachten e.o.

 

1. Gratis waardebepaling

Weten wat jouw huis op dit moment waard is?

Wellicht overweeg je om te gaan verhuizen. In dat geval is het natuurlijk handig om een nauwkeurige indicatie te hebben van de waarde van je huidige woning. Misschien heb je zelfs al een andere woning op het oog en wil je kijken of de aankoop hiervan haalbaar is.

Wij voeren geheel gratis een waardebepaling uit voor jouw huis en stellen in goed overleg met jou een verkoopplan voor je huis. Daarnaast werken wij nauwgezet samen met diverse onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zij kunnen na de waardebepaling samen met jou de mogelijkheden bekijken.

Klik hier voor een gratis waardebepaling

2. Gevalideerd Taxatierapport

Vereist bij het aanvragen van een hypotheek met NHG

De bank accepteert bij een hypotheekaanvraag niet klakkeloos ieder taxatierapport. Veel banken eisen tegenwoordig een gevalideerd taxatierapport. Dit is een rapport dat beoordeeld en gecontroleerd is door een onafhankelijk instituut. Wijkt de getaxeerde waarde teveel af van vergelijkbare, eerder verkochte woningen in de omgeving, dan zal de makelaar-taxateur hiervoor een toelichting moeten geven.

Duinstra Makelaars is aangesloten bij de 2 grootste validatie-instituten van Nederland, het NWWI en Taxateursunie. Informeer altijd vooraf bij je bank of onafhankelijk hypotheekadviseur of een gevalideerd taxatierapport vereist is.

Vraag een gevalideerd taxatierapport aan

3. Niet-gevalideerd taxatierapport

Geen controle door NWWI of Taxateursunie

Iedere bank en hypotheekverstrekker stelt haar eigen eisen aan een taxatierapport. Het is dus niet altijd noodzakelijk dat een taxatie gevalideerd is door het NWWI of Taxateursunie. Ook voor taxaties ten behoeve van boedeldeling, scheiding en andere doeleinden is vaak geen gevalideerd rapport nodig. Vraag vooraf altijd welke eisen er gesteld worden aan het taxatierapport.

Een taxatierapport dat niet door het NWWI of Taxateursunie beoordeeld en gevalideerd hoeft te worden is daarom gemiddeld ook €55,- goedkoper. Neem bij twijfel tussen wel of geen gevalideerd taxatierapport altijd vooraf even contact met ons op.

Vraag een niet-gevalideerd taxatierapport aan

De voordelen van Duinstra Makelaars

 • Persoonlijk & Betrokken

  Duinstra Makelaars is een klein familiebedrijf en dat willen we ook blijven. Optimale aandacht en betrokkenheid voor jou en de de verkoop van je huis, dat is waar wij voor staan!

  Vernieuwend & Verfrissend

  Wij zetten je huis echt in de etalage! We trekken alle registers open om jouw huis optimaal te presenteren. Professionele foto’s, een eigen website en een unieke video van je huis is maken onderdeel uit van ons presentatiepakket.

  Sterk in Online Marketing

  Wij hebben alle kennis in huis om jouw huis optimaal vindbaar te maken op het internet. Naast Funda zetten wij optimaal in op Google en social media kanalen waardoor we een groot publiek bereiken.

  Open & Tranparant

  We willen niet alleen transparant zijn in onze werkwijze, maar ook over de kosten. daarom vind je op onze website alle tarieven voor onze diensten en wat je hier allemaal voor krijgt.

  Optimaal Bereikbaar

  Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Wil je langs komen? Bel even van te voren of maak een afspraak.

 • Gediplomeerd & Gecertificeerd

  Ons kantoor is gediplomeerd en gecertificeerd bij VastgoedCERT. Voor het doen van gevalideerde taxaties voor banken zijn we onder meer aangesloten bij NWWI en Taxateursunie.

  Optimale service tegen een eerlijk prijs

  Je ontvangt bij Duinstra Makelaars standaard het meest uitgebreide presentatie- en marketingpakket die je je kunt wensen en dat tegen een eerlijke prijs. Dit verhoogt de kans op een goede en snelle verkoop.

  Kleine Woningportefeuille

  Wij zijn een klein makelaarskantoor en dat willen we ook blijven. We werken bewust met een kleine woningportefeuille waardoor we meer aandacht en tijd kunnen geven aan jou en de verkoop van jouw woning.

  VastgoedPRO & FUNDA

  DuinstraMakelaars is aangesloten bij VastgoedPRO, na NVM  de grootste brancheorganisatie voor makelaars. En natuurlijk ook bij woningplatform Funda.

 • Meer weten? Vraag onze GRATIS brochure aan

  Niks was Theo te veel. Door zijn inzet en vakkennis was ons huis binnen 12 dagen verkocht! Inmiddels heeft Theo ook mijn dochter bijgestaan en ook haar huis was binnen 6 dagen verkocht.

  Aan Algra Suwâld

  Aan Algrauit Suwâld

  Theo was enthousiast en open over de situatie en mogelijkheden en adviseerde ons goed over de te nemen stappen gedurende de onderhandelingen. Contact was erg persoonlijk en prettig!

  Erwin Kok Leeuwarden

  Erwin Kokuit Leeuwarden

  Wat voor mij belangrijk was bij dit proces was Theo’s vakmanschap. De positieve kritische blik bij het bezichtigen van huizen en het terugkoppelen naar mij…

  Bert van der Meeruit Oudebildtzijl

  Lees ons Woonmagazine 2018 | Editie 1

  Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft. Uitgebracht door Duinstra Makelaars. Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/duinstramakelaars