Huis Verkopen

Meer kans op een snelle verkoop van je huis in Friesland met onze koopversneller?Jouw-huis-in-de-verkoop

Wil je graag je huis verkopen in Friesland of staat je huis al een flinke tijd in de verkoop en vraag je je af waarom deze nog steeds niet verkocht is?

 • Hoe is de presentatie van je huis?
 • Welke vormen van marketing worden er ingezet?
 • Hoe actief is je makelaar en is hij onderscheidend genoeg?
 • Wil je zelf wel echt je huis verkopen?

Hieronder vind je de 8 belangrijkste stappen binnen de werkwijze van onze makelaardij. Uiteraard doen we hier onze werkwijze nog niet tot in detail uit de doeken. Wil je meer weten? Maak een vrijblijvende verkoopafspraak of vraag een gratis verkoopbrochure aan.

 

1. Analyseren

Wat is jouw huis écht waard?

Wil je echt graag je huis verkopen? Of kies je liever voor een prijs waarvan je vooraf al weet dat je die nooit zult krijgen? Onze makelaardij steekt veel tijd en energie in uitgebreid vooronderzoek zodat we een realistische waarde kunnen bepalen van jouw woning.

De tweede stap is het bepalen van de meest ideale verkoopstrategie of vraagprijs voor je huis. Soms kan een vrijwillige veiling of bieden bij opbod aantrekkelijker zijn dan het werken met een vraagprijs.

Kennismaken? Vraag een gratis waardebepaling aan

2. Doelgroep

Op zoek naar de juiste kopers van je huis

Je huis in de verkoop zetten en rustig achterover leunen is geen optie. We zullen dus actief op zoek moeten naar de koper van jouw huis. Daarom stellen we eerst duidelijk het kopersprofiel en de doelgroep vast.

Vervolgens bepalen we met welke eigenschappen en kenmerken jouw huis zich onderscheid ten opzichte van andere woningen in Friesland. Nu kunnen we de presentie van je huis hier op afstemmen en de juiste marketingmiddelen effectief inzetten.

Benieuwd hoe wij dat doen? Vraag een gratis waardebepaling aan

3. Etalage

Een onderscheidende presentatie

Jouw huis in de etalage! De zoektocht naar een woning begint voor de meeste kopers op het internet. Bij de eerste ‘screening’ vallen de meeste woningen al af en slechts enkele woningen worden bezichtigd. De koper zal dus verleid moeten worden door de presentatie van jouw woning.

Wij doen dan ook geen enkele concessies in de presentatie van jouw huis. In ons verkooppakket zit daarom standaard al advies van de verkoopstyliste, foto’s door een professionele woningfotograaf, een unieke video van je huis, 3D-plattegronden en 360 graden foto’s.

Weten hoe wij dat doen? Vraag een gratis waardebepaling aan

4. Uniek visitekaartje

Een eigen podium voor je huis

Wat is er nou mooier dan een eigen website voor jouw huis? De potentiële koper gaat rechtstreeks naar de website toe waar alleen jouw huis gepresenteerd wordt en hoeft niet eerst op de website van de makelaar of op Funda te zoeken.

De domeinnaam, bijvoorbeeld www.zomerweg76.nl, plaatsen we niet alleen op het Te Koop bord in je tuin, maar ook op de brochures en buurtflyers. Door een QR-code te scannen kan de geïnteresseerde met zijn mobiele telefoon nog sneller jouw woning online bekijken.

Nieuwsgierig geworden? Vraag een gratis waardebepaling aan

5. Online Marketing

We laten iedereen weten dat je huis te koop staat

Er is meer nodig dan alleen Funda en een Te Koop bord in de tuin. Er staan ontzettend veel huizen te koop en de concurrentie is moordend. Als je in de huidige markt écht wilt verkopen, dan zul je naast Funda ook andere kanalen moeten aanboren.

Jouw huis moet exclusief onder de aandacht komen op plaatsen waar jouw doelgroep zich ook bevindt. Wij hebben als makelaardij alle kennis in huis op het gebied van online marketing. Daardoor kunnen wij snel en effectief jouw huis onder de aandacht brengen van een grote groep potentiële kopers.

Al overtuigd? Vraag een gratis waardebepaling aan

6. Mond-tot-mond reclame

De koper is vaak dichterbij dan je denkt

Mond-to-mond reclame was vroeger al en nog steeds een krachtig middel om snel goede resultaten te behalen. Mond-tot-mond reclame verloopt tegenwoordig steeds meer via social media kanalen zoals Facebook, Twitter of Pinterest.  Interessante berichten worden snel en makkelijk ‘geliked’ en gedeeld.

Via jouw en ons sociale netwerk zetten we een slimme social media campagne op waarmee we je huis onder de aandacht brengen van potentiële kopers in Friesland. Je kunt dus zelf een steentje bijdragen aan de verkoop van je woning, want de koper is vaak dichter bij dan je denkt.

Vrijblijvend advies? Vraag een gratis waardebepaling aan

7. Aandacht is cruciaal

We blijven je huis op de voet volgen

Veel makelaars werken met een overvolle woningportefeuille. Persoonlijke aandacht en het nauwgezet volgen van de voortgang blijkt dan in de praktijk vaak erg lastig. Dit willen wij jou wel kunnen bieden en daarom werken wij bewust met een relatief kleine portefeuille.

We hebben regelmatig contact met je over de voortgang en sturen voortdurend bij daar waar nodig is. Jouw woning is dus optimaal onder onze aandacht en dat blijft ook zo tot het moment dat jouw woning verkocht is en de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden.

Geïnteresseerd? Vraag een gratis waardebepaling aan

8. Verkooppakket

Maak kennis met onze unieke verkoopstrategie

Alle hierboven genoemde stappen hebben we samengevoegd tot een uniek verkooppakket. Om de concurrentie niet wijzer te maken dan ze al is, doen we de inhoud van ons verkooppakket hier niet volledig uit de doeken. In een kennismakingsgesprek vertellen we jou er natuurlijk graag alles over!

We nemen je natuurlijk alles uit handen en begeleiden je persoonlijk tot aan de notaris. Niks is ons teveel! Vraag een GRATIS verkoopbrochure aan of maak gelijk een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Je verkoopkansen vergroten? Vraag een gratis waardebepaling aan

De voordelen van Duinstra Makelaars

 • Persoonlijk & Betrokken

  Duinstra Makelaars is een klein familiebedrijf en dat willen we ook blijven. Optimale aandacht en betrokkenheid voor jou en de de verkoop van je huis, dat is waar wij  als makelaar voor staan!

  Vernieuwend & Verfrissend

  Wij zetten je huis echt in de etalage! We trekken alle registers open om jouw huis in Friesland optimaal te presenteren. Professionele foto’s, een eigen website en een unieke video van je huis is maken onderdeel uit van ons presentatiepakket.

  Sterk in Online Marketing

  Wij hebben als makelaar alle kennis in huis om jouw huis optimaal vindbaar te maken op het internet. Naast Funda zetten wij optimaal in op Google en social media kanalen waardoor we een groot publiek bereiken.

  Open & Tranparant

  We willen niet alleen transparant zijn in onze werkwijze, maar ook over de kosten. daarom vind je op onze website alle tarieven voor onze diensten en wat je hier allemaal voor krijgt.

  Optimaal Bereikbaar

  Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Wil je langs komen? Bel even van te voren of maak een afspraak.

 • Gediplomeerd & Gecertificeerd

  Ons kantoor is gediplomeerd en gecertificeerd bij VastgoedCERT. Voor het doen van gevalideerde taxaties voor banken zijn we onder meer aangesloten bij NWWI en Taxateursunie.

  Optimale service tegen een eerlijk prijs

  Je ontvangt bij Duinstra Makelaars standaard het meest uitgebreide presentatie- en marketingpakket die je je kunt wensen en dat tegen een eerlijke prijs. Dit verhoogt de kans op een goede en snelle verkoop.

  Kleine Woningportefeuille

  Wij zijn een klein makelaarskantoor en dat willen we ook blijven. We werken bewust met een kleine woningportefeuille waardoor we meer aandacht en tijd kunnen geven aan jou en de verkoop van jouw woning.

  VastgoedPRO & FUNDA

  DuinstraMakelaars is aangesloten bij VastgoedPRO, na NVM  de grootste brancheorganisatie voor makelaars. En natuurlijk ook bij woningplatform Funda.

 • Vraag nu de GRATIS verkoopbrochure aan

  Niks was Theo te veel. Door zijn inzet en vakkennis was ons huis binnen 12 dagen verkocht! Inmiddels heeft Theo ook mijn dochter bijgestaan en ook haar huis was binnen 6 dagen verkocht.

  Aan Algra Suwâld

  Aan Algrauit Suwâld

  Theo was enthousiast en open over de situatie en mogelijkheden en adviseerde ons goed over de te nemen stappen gedurende de onderhandelingen. Contact was erg persoonlijk en prettig!

  Erwin Kok Leeuwarden

  Erwin Kokuit Leeuwarden

  Wat voor mij belangrijk was bij dit proces was Theo’s vakmanschap. De positieve kritische blik bij het bezichtigen van huizen en het terugkoppelen naar mij…

  Bert van der Meeruit Oudebildtzijl

  Lees ons Woonmagazine 2018 | Editie 1

  Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft. Uitgebracht door Duinstra Makelaars. Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/duinstramakelaars