Aankoopmakelaar

Je-eigen-makelaarVoorkom verrassingen achteraf en bespaar veel geld

Overweeg je een huis te kopen? Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan een hoop vervelende verrassingen achteraf voorkomen. We onderhandelen op het scherpst van snede en kennen de onderhandelingsstategieën van onze collega-makelaars. Dit bespaart de gemiddelde woningkoper een hoop geld en dus zijn de kosten van de aankoopbegeleiding vaak snel terugverdiend.

Speciaal voor starters op de woningmarkt hebben wij de Starterskorting voor woningkopers. Als aankoopmakelaar zijn wij onder andere actief in de regio’s;

1. Vooronderzoek

We willen alles weten over het huis en de buurt

Nog voordat wij samen met jou de woning die je op het oog hebt gaan bezichtigen, doen we uitvoering vooronderzoek naar de woning en naar de buurt. Natuurlijk kijken welke woningen er recent in de omgeving zijn verkocht en raadplegen we het kadaster over juridische zaken zoals erfdienstbaarheden en andere bijzonderheden.

Op basis van de uitgezochte gegevens kunnen we een goed beeld vormen over de waarde van de woning en of er juridische zaken spelen die invloed hebben op de waarde van de woning.

Kennismaken? Maak nu een afspraak

2. Aankoopbezichtiging

We nemen de woning kritisch onder de loep

De kans is groot dat je zelf al een aankoopbezichtiging hebt gehad in de woning waar je interesse naar uit gaat. Samen met jou gaan we de woning opnieuw bezichtigen. We hebben uitvoerig vooronderzoek gedaan dus we komen goed beslagen ten ijs. Wij letten natuurlijk zeer kritisch op het onderhouds- en afwerkingssniveau en de bouwkundige staat.

Daarnaast maken we van de gelegenheid gebruik om de verkopende makelaar het hemd van het lijf te vragen in het geval er vragen zijn. Dit kan gaan over de buurt, erfdienstbaarheden, ontbindende voorwaarden, aanvaardingsdata, rioolaansluiting enzovoort…

Nieuwsgierig geworden? Maak nu een afspraak

3. Aankoopadvies

Een gedegen advies geeft je meer zekerheid

Ben je ook na de tweede bezichtiging nog onverminderd enthousiast? Voordat we daadwerkelijk een bod gaan uitbrengen, geven we je eerst een uitvoerig aankoopadvies. Is er bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan het licht gekomen waarin direct geïnvesteerd moet worden? Is de bouwkundige staat goed en spelen er nog juridische zaken een rol bij de onderhandelingen.

Blijkt dat na de kritische beoordeling van ons als aankoopmakelaar er geen ingrijpende bijzonderheden zijn, dan kunnen we ons opmaken voor de onderhandelingen.

Weten hoe wij dat doen? Maak nu een afspraak

4. Onderhandelingen

We onderhandelen op het scherpst van de snede

Je hebt de knoop doorgehakt en besluit dat je graag een bod uit wilt brengen. Voordat we daadwerkelijk officieel een eerste bod uitbrengen, stippelen we een biedingsstrategie uit. Deze strategie is van vele factoren afhankelijk en kan dus per woning verschillen.

Uiteraard voeren wij van begin tot eind de onderhandelingen voor je. Tijdens de onderhandelingen houden we je voortdurend op de hoogte, want wij begrijpen maar al te goed hoe spannend dit hele proces is.

Ook begeleiding nodig? Maak nu een afspraak

5. Na de aankoop

We blijven je begeleiden tot aan de notaris en daarna

De onderhandelingen zijn goed verlopen, maar onze taak zit er nog niet op! Je ontvangt van de verkopende makelaar een voorlopig koopcontract. Deze lopen we letter voor letter door en controleren of alle gemaakte afspraken ook daadwerkelijk zo opgenomen zijn in de koopovereenkomst.

En natuurlijk gaan we ook met je mee naar de notaris mits je dat op prijs stelt!

Al overtuigd? Maak nu een afspraak

De voordelen van een aankoopmakelaar

 • Lagere aankoopprijs

  Het is bewezen dat woningkopers die een aankoopmakelaar in de hand namen, gemiddeld 5 tot 6% besparen ten opzichte van kopers zonder aankoopmakelaar. Dit bespaart je al snel 7.000 tot 10.000 euro of vaak zelfs nog meer.

  Bouwkundige keuring

  Voorkom vervelende verrassingen achteraf. Een aankoopmakelaar is in staat een goede inschatting te maken hoe de bouwkundige staat van een woning is en of een bouwkundige keuring noodzakelijk is. Dit kan een hoop ellende en vooral teleurstellingen voorkomen.

  Reële woningswaarde

  Wat is een woning daadwerkelijk waard en is de vraagprijs in verhouding tot de werkelijke waarde van de woning? Een aankoopmakelaar kent de markt en kan rationeler en zonder emoties beoordelen of de vraagprijs reëel is. Voorkom dat je in je enthousiasme veel te veel betaald voor je nieuwe woning.

  De beste aankoopstrategie

  Onderhandelen behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van een makelaar. Een aankoopmakelaar kan samen met jou bepalen welke aankoopstrategie het beste gevolgd kan worden. De juiste strategie vergroot je kansen op een goede prijs en goede (ontbindende) voorwaarden.

 • Juridische ondersteuning

  De aankoop van een woning kent ook een juridische kant en daar zitten veelal de nodige haken en ogen aan. Voorkom juridische misstappen en laat je begeleiden door een ervaren aankoopmakelaar.

  Sterke onderhandelingen

  Wij kennen de onderhandelingsstrategieën van onze collega-makelaars natuurlijk, we komen elkaar geregeld tegen. Niet iedereen is sterk in onderhandelen en dat is ook niet erg. Voorkom echter dat je teveel betaald voor je nieuwe woning, dat kan jarenlang blijven achtervolgen.

  Lokale marktkennis

  Wij zijn als makelaar dagelijks actief in de gehele provincie Friesland en weten precies wat er speelt. We weten alle woonwijken, alle streken en buitengebieden en we weten welke huizen er de afgelopen jaren verkocht zijn en tegen welke prijs. Maak gebruik van dit voordeel als koper!

  Alleen jouw belangen behartigd

  Een aankoopmakelaar behartigt alleen jouw belangen als koper net als een verkopende makelaar dat doet voor de woningverkoper. Dat betekent dat je een eerlijk en objectief advies krijgt en dubbele belangen uitgesloten zijn. Wel zo prettig om te weten toch?

 • Overtuigd? Maak nu een afspraak

  Niks was Theo te veel. Door zijn inzet en vakkennis was ons huis binnen 12 dagen verkocht! Inmiddels heeft Theo ook mijn dochter bijgestaan en ook haar huis was binnen 6 dagen verkocht.

  Aan Algra Suwâld

  Aan Algrauit Suwâld

  Theo was enthousiast en open over de situatie en mogelijkheden en adviseerde ons goed over de te nemen stappen gedurende de onderhandelingen. Contact was erg persoonlijk en prettig!

  Erwin Kok Leeuwarden

  Erwin Kokuit Leeuwarden

  Wat voor mij belangrijk was bij dit proces was Theo’s vakmanschap. De positieve kritische blik bij het bezichtigen van huizen en het terugkoppelen naar mij…

  Bert van der Meeruit Oudebildtzijl

  Lees ons Woonmagazine 2018 | Editie 1

  Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft. Uitgebracht door Duinstra Makelaars. Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/duinstramakelaars